Rabagasten

, , ,

Rabagasten

Rabagasten er en trøndersk vri på en lys Belgisk Saison. Med tilgang på fersk lokalt økologisk dyrket rabarbra fra Mikkelhaug på Levanger tilsatte vi dette som råsaft direkte før flasking. Dette bidrar sammen med den belgiske gjærtypen til det friske og fruktige preget men typisk får fra en klassisk Saison. Ølen er tørr men fortsatt

Okkelberg

, , ,

OKKELBERG

Stjørdalsdalføret har en aktiv og stolt ølbrygger-tradisjon som strekker seg tilbake til vikingtiden da guden Odin brakte øl til folket. Kunnskapen er videreført, og praktiseres i dag av lokale «soinnhuslag». Et av de eldste soinnhuslagene finnes i Okkelberg, innerst i Skjeldstadmarka. Her er byggkornet høstet og maltet. I vårt Stjørdalsøl har vi brukt 62% stjørdalsmalt,

Hausten

, ,

HAUSTEN

Hausten er vårt syn på en høst-øl. En kompleks øl med en moderat alkoholstyrke og bitterhet som gjør at du kan drikke den til både mat og dessert eller alene. Et solid maltbidrag gir et tydelig preg av sjokolade, karamell, kaffe, tørket frukt og vanilje . Vi har tilsatt kaldbrygget kaffe fra Langøra Kaffebrenneri rett

Bohem Pilsner

, ,

Bohem Pilsner

Ølet er inspirert av den opprinnelige pilsneren som ble brygget for første gang i 1842 i byen Plzèn i Bøhne, Tsjekkia. Vi ivaretar den tradisjonelle bryggemetoden ved å utelukkende bruke ekte Tjekkisk Saaz humle, og ved å dekoktere brygget hele tre ganger før dete til slutt havner på flaske. Det resulterer i et tydelig

Stor Straight

, , ,

STOR STRAIGHT

Ølet er i første omgang vår påskeøl. I bunnen er det en tysk hveteøl der vi har benyttet humle av typen Mandarina Bavaria. Den gir et klart sitruspreg. I tillegg har vi tilsatt dvergappelsin (Kumquat) for å tilføre ytterlig friskhet og påske/vår/sommeren assosiasjoner. Meget lettdrikkelig lys og fruktig hveteøl med sitruspreg

Hell Station

,

Hell Station

25 år er gått siden den første HELL bluesfestival i 1992. Stjørdalsbryggeriet gratulerer festivalen med jubileet og ser frem til minst 25 nye år med BLUES IN HELL!

HELL STATION er vår bluesøl som ble laget i samarbeid med bluesfestivalen første gang i 2014. Ølet er av typen AMERICAN PALE ALE som er tørrhumlet

Skarven

,

SKARVEN

Skarven er et undergjæret øl av typen Märzen LAger. Tradisjonelt ble ølet brygget i Mars måned for de Bayerske ølfestene. Maltbasen domineres av Vienna- og Caramunichmalt som gir et riktg og maltig preg og en delikat kobberfarge. Ølet har middels bitterhet med mild humlesmak. Aromatisk allround øl som anbefales spesielt. Hos oss gjæres ølet ferdig

Halsøen

, ,

HALSØEN

Halsøen er stedet i Stjørdal der E14 møter E6. På 1920-tallet lå det et hotell der med samme navn. Oppskriften til dette tradisjonelle tyske hveteølet fikk vi av en fjerde generasjons weissbier-brygger i Bayern. Ølet er lettdrikkende, fruktig og friskt med den karakteristiske gjæraromaen du finner i en klassisk hefeweizen. Noe av gjæra i ølet